ACI ove godine očekuje 10 posto veću dobit

Bez autora
Jul 03 2011

Adriatic Croatia International Club (ACI) jedinstven je lanac od 21 marine na Sredozemlju, s 5100 vezova u moru i 800 na kopnu, koji je u prvih pet mjeseci ove godine uprihodovao 56,3 milijuna kuna što je 2,2 milijuna kuna više nego u istom razdoblju lani i šest milijuna kuna više od plana, uz bruto prihod od četiri milijuna kuna. Cijene svih usluga u ACI-jevim marinama nepromijenjene su u odnosu na 2010. Lani je ACI ostvario dobit od 22,5 milijuna kuna što je pet milijuna kuna više nego 2009. te čak 16 milijuna više nego 2008. godine. Predsjednik ACI-jeve uprave Anto Violić za Vjesnik je rekao da ove godine očekuju povećanje dobiti od 10 posto te istaknuo da je ACI u posljednjih pet godina u zamjenu postojeće i gradnju nove infrastrukture u 21 marini uložio 200 milijuna kuna, a ove će godine uložiti još 73,2 milijuna kuna.

ACI ove godine očekuje 10 posto veću dobitAdriatic Croatia International Club (ACI) jedinstven je lanac od 21 marine na Sredozemlju, s 5100 vezova u moru i 800 na kopnu, koji je u prvih pet mjeseci ove godine uprihodovao 56,3 milijuna kuna što je 2,2 milijuna kuna više nego u istom razdoblju lani i šest milijuna kuna više od plana, uz bruto prihod od četiri milijuna kuna.

Cijene svih usluga u ACI-jevim marinama nepromijenjene su u odnosu na 2010. Lani je ACI ostvario dobit od 22,5 milijuna kuna što je pet milijuna kuna više nego 2009. te čak 16 milijuna više nego 2008. godine.

Predsjednik ACI-jeve uprave Anto Violić za Vjesnik je rekao da ove godine očekuju povećanje dobiti od 10 posto te istaknuo da je ACI u posljednjih pet godina u zamjenu postojeće i gradnju nove infrastrukture u 21 marini uložio 200 milijuna kuna, a ove će godine uložiti još 73,2 milijuna kuna.

U proteklih pet godina u ACI-jevim marinama postavljeno je više od tri kilometra novih pontona te sanirano oko 400 metara postojećih betonskih gatova. U većini marina preuređeni su i sanitarni čvorovi te postavljen veći broj uređaja za obradu tehnoloških voda koje nastaju za pranja brodova. Gosti to prepoznaju pa ne čudi što postoje liste čekanja za vez u ACI-jevim marinama.

U ACI-ju već odavno imaju gotove projekte za proširenje pojedinih svojih marina, kao i za gradnju nove marine od 400 vezova, ali u tome ih koče nedefinirani lokalni prostorni planovi. Prošlog tjedna ACI je proslavio svoj 28. rođendan, a na proslavi u Ičićima radnicima s 20 i 25 godina radnog staža uručeni su vrijedni satovi. Nagrađeni su i vjerni gosti, na primjer, talijanska obitelj Illy, svjetski poznat proizvođač kave, koja već 20 godina drži svoju jahtu na vezu u marini Ičići.

Od 21 ACI-jeve marine ove godine najbolje su dosad poslovale: dubrovačka sa sedam milijuna kuna prihoda, splitska sa 6,4 milijuna kuna, umaška s 5,1 milijun, opatijska s pet milijuna kuna te creska s 4,8 milijuna kuna. Više od 60 posto ukupnog prihoda ACI ostvaruje na stranom tržištu što je za ovogodišnjih prvih pet mjeseci iznosilo 35,2 milijuna kuna. Tijekom ovogodišnjih uskrsnih blagdana u ACI-jevim marinama zabilježili su čak 152 posto više uplovljavanja nego za lanjskog Uskrsa, a istodobno broj brodova veći je 141 posto u odnosu na na prošlu godinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik